در این مجموعه کتب آموزشی زبان PHP از مبتدی تا پیشرفته (برای تمامی سطج ها) تهییه شده است
تعریفی بر PHP
یاچپی (به انگلیسی: PHP) که مخفف Hypertext Preprocessor (پیش پردازنده فرامتن)می باشد، یکی از پر طرفدارترین زبانهای پردازهنویسی (اسکریپتنویسی) متن باز و رایگان است که بیشتر برای
طراحی برنامههای سمت سرور در وبگاههای پویا (دینامیک) مورد استفاده قرار میگیرد.
پیاچپی
در سال ۱۹۹۴ توسط رسموس لردورف (Rasmus Lerdorf) ایجاد شد و در طی زمان این زبان برنامهسازی، توسط سایر کارشناسان و برنامهنویسان تکمیل گردیده و به شکل کنونی آن درآمدهاست.
پیاچپی از گونه زبانهای پردازهنویسی تحت وب می باشد. ساختار این زبان بسیار شبیه زبان سی (C) و زبان برنامهنویسی پرل (پرل (زبان برنامهنویسی)) میباشد. شکل پذیری فوق العاده آن و نیز همگونی با اغلب بانکهای اطلاعاتی از قبیل مایاسکیوال قدرت آن را افزایش دادهاست.
مشهورترین نرمافزارهای(بستههای) ایجاد شده با پیاچپی عبارتاند از phpBB، SMF، Mambo، Joomla، PHP-Nuke، MyBB و مدیاویکی (مدیاویکی) (که این وبگاه با آن طراحی شده). پیاچپی میتواند جایگزینی برای زبانهای ایاسپیداتنت و JSP و پرل (زبان برنامهنویسی) باشد. همچنین یکی از بهترین نمونههای برنامهنویسی PHP در سطح وسیع سایت فیسبوک[۲] است.
سادگی استفاده از پیاچپی و شباهت آن به زبان سی و پرل (و از نسخه ۵ آن به جاوا) باعث شده که اغلب برنامه نویسان با تجربه در کوتاهترین زمان ممکن برنامههای کامل و قدرتمندی را ایجاد کنند.
پیاچپی تنها یک زبان پردازهنویسی نیست و با استفاده از PHP-GTK میتوان برای طراحی برنامههای با ظاهر گرافیکی (GUI) و همچنین طراحی برنامههای خط فرمان شبیه پرل (PERL) یا پایتون (Python) از آن استفاده کرد.
پیاچپی امکان استفاده از انواع مختلفی از پایگاههای داده را از جمله مایاسکیوال، اوراکل، IBM DB2، MsSQL Server،PostgreSQL و SQLite با دستورهایی ساده فراهم میسازد.
پیاچپی روی بیشتر سیستمعاملهای معروف از جمله لینوکس، یونیکس، ویندوز و Mac OSX و با اغلب کارگزارهای وب (Web Server) معروف، قابل اجراست
پسورد فایل :www.p30student.com
آشنایی و کار با متغیر ها (Variables) در php
در بحث پیشین از بخش آموزش مقدماتی php با کلیاتی از این زبان برنامه نویسی آشنا شدیم، گفتیم که php یک زبان سمت سرور است و پردازش آن توسط مفسر (سرور) انجام می شود و البته خروجی آن به صورت html است؛ اکنون در ادامه آموزش های مقدماتی، در این مطلب می خواهیم شما را با یکی از پرکاربردترین و متداول ترین عناصر این زبان یعنی متغیر ها آشنا کنیم و خواهیم گفت که چگونه یک متغیر را تعریف و در جای جای کدمان آن را به کار ببریم.
یک متغیر بنا به نیاز شما ممکن است مقادیر عددی، رشته ای (متشکل از حروف)، مقادیر ارسال شده توسط فرم های وب و... باشد؛ متغیر ها مثل مواد خام هستند و طی فرایندی که در کدنویسی برایشان تعریف می کنیم نهایتا خروجی مورد انتظارمان را ایجاد می کنند؛ مثلا فرض کنید احمد 23، حسین 13 و محمد نیز 54 کتاب دارند؛ حال می خواهیم از داده های موجود چند کد محاسباتی فرضی بسازیم:
صفحه قبل 1 صفحه بعد